Wikipodatci:Glavna stranica

Izvor: Wikidata
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ova je stranica prevedena inačica stranice Wikidata:Main Page, a prijevod je 100 % dovršen.

Ovo je probni primjer projekta imena Wikipodatci. Nije identičan produkcijskome mrežnom mjestu. Također, nije riječ o općemu mrežnom sjedištu za testiranje MediaWikija: molimo Vas, rabite testnu inačicu Wikipedije ili 2. testnu inačicu za testiranje koje nije u svezi s proširenjem Wikibaza (Wikibase). Za još naprednije testiranje, mogli biste poželjeti jednostavno instalirati vlastitu kopiju MediaWikija i proširenje Wikibaza.

Sve stavke su stranice za vježbanje (pješčanici); možete slučajnim odabirom pronaći stavku za uređivanje ili stvoriti neku novu.

Možete rabiti Testnu Wikipediju te 2. Testnu Wikipediju kao oruđe za testiranje.

»A Dream in Three Colors (Phase Shift)« autora Svena Manguarda, apstraktni prikaz crtičnoga kôda iz logotipa Wikipodataka.

Testni Wiki Wikipodataka nije:

  • mjesto na koje postavljate sadržaje ili išta smisleno.
  • prostor za igranje s administratorskim alatima. Ako ste tražili takvo što, pogledajte Wikidata:Requests for permissions.
  • mjesto gdje će besmislene stavke opstajati.
  • mjesto za udomljavanje (hosting) web servisa ili wikija.
  • mjesto gdje možete pobjeći od svega.
  • mjesto gdje će klevete biti tolerirane.
  • zajednica.

Testni Wikipodatci su za razvijatelje za testiranje njihova kôda bez uništavanja (lomova) cjelokupne Wikimedije, i bez fisijske reakcije nad svijetom u kom živimo.

Testni Wikipodatci mogu se isto upotrebljavati u učioničkom okružju za poučavanje osnova uređivanja Wikipodataka da bi se izbjeglo veliku konfuziju koju bi moglo prouzročiti stvaranje stranica i lomljenje na regularnome projektu, iako to ne mora uvijek biti poželjno zbog povremene razlike između sučelja ovoga testnog projekta i sučelja tipičnoga Wikimedijinog projekta.